Kultur

Danmarks Østersfestival får international saltvandsindsprøjtning

Kendt champagneproducent træder ind i bestyrelsen bag Danmarks Østersfestival, som samtidig udvider med flere aktiviteter.

Danmarks Østersfestival får nye stærke kræfter. Foreningen bag festivalen, Danmarks Spisekammer, har netop valgt Yvonne Seier Christensen, stifter af champagnehuset Les Cinq Filles, ind i bestyrelsen. Samtidig er borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen, genvalgt som bestyrelsesformand.

Med Yvonne Seier Christensen i bestyrelsen får Danmarks Østersfestival endnu et kompetent medlem, der kan styrke udviklingen af festivalen som en magnet for gastro-turister. Yvonne Seier Christensen sidder også i bestyrelsen for Bocuse d’Or, der hvert andet år afholder det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, og har et stærkt internationalt netværk.

”Kokke fra hele verden – mange med Michelin-stjerner – flokkes allerede i dag om at deltage i Danmarks Østersfestival. Interessen vil stige de kommende fem år, og festivalen vil tiltrække medieopmærksomhed fra hele verden. Østers-elskere og gastro-turister vil vrimle til festivalen også for selv at plukke østers. Det er mit håb, at vi herigennem desuden bidrager til en bedre balance i Vadehavet, UNESCO’s verdensarv, mellem blandt andet muslinger og de invasive stillehavsøsters inden for de kommende ti år,” siger Yvonne Seier Christensen.

Interessen fra udlandet er stor – Danmarks Østersfestival har de seneste måneder været vært for en lang række internationale pressefolk blandt andet fra Frankfurter Allgemeine og National Geographic.

For at imødekomme den store efterspørgsel udvider Danmarks Østersfestival i år fra tre til fire dage, nemlig 8. til 11. oktober. Samtidig udvider festivalen geografisk, så aktiviteterne finder sted på flere lokationer i kommunen, ligesom der arbejdes på et grænseoverskridende samarbejde med den tyske ø Sild. Opbakningen til festivalen ses også i form af økonomisk støtte fra bl.a. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Tønder Kommune, Region Syddanmarks Kulturpulje, Team Gastronomi Danmark og en række lokale fonde. 

Tidspunktet for festivalen kunne ikke være bedre – de nye kostråd fra Fødevarestyrelsen opfordrer til, at vi skal spise flere fisk og skaldyr, og i Vadehavet ligger anslået 72.000 tons invasive østers, som er lige til at plukke og har et minimalt klimaaftryk. Som Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand for organisationen Stop Spild Af Mad og debattør på festivalen, siger:

”Intelligent udnyttelse af naturens ressourcer går hånd i hånd med danskernes stigende lyst til at lære deres egen natur bedre at kende.”

Danmarks Østersfestival glæder sig til at byde gæster velkommen den 8.-11. oktober 2021 i fuld respekt for myndighedernes vejledninger i forhold til COVID-19.

Kommentarer